Tio stavtag från backen!

09.06.2022

Nu var det dags att modernisera dessa 64 kvadratmeter med ett fantastiskt läge på max tio stavtag till backen. Boendet ligger via BengtMartins för uthyrning hela säsongen så det blev fokus på funktionell men mysig inredning. Exempelvis kände vi att det gärna fick flytta in en kikare här, så man kan ta sig en titt på vad som händer i fjällvärlden och toppstugan 🏔️

Kök
Köket uppdaterade vi med snygga husgeråd i form av mortel i tenn, praktisk ostrivare med behållare i trä, pepparkvarnar, moderna underlägg samt trevliga träredskap att hänga på väggen. All denna funktionella inredning skapar en mysig atmosfär samtidigt som den fyller en funktion i köket. 

Före / Efter

Vardagsrum
I vardagsrummet "avmöblerade" vi tavlorna på väggarna och hade naturen som gemensam nämnare på de nya som sattes upp. Ett horn fick oxå sin givna plats över soffan.

Vi väljer få ömtåliga detaljer eftersom en uthyrning oftast kräver hållbara materialval. Därför blev det ljusstake i tenn + modern metallskål i form av en kåsa med klurig träkub att pyssla med om andan faller på. Några kuddar med färger ton i ton med sin omgivning samt en gosig filt.

Vardagsrum
Före / Efter

Köksdelen får trevliga ljushållare och fat i trä på bordet samt återbruk av dalahästar. En liten Grankvist i evighetsmaterial tillför en ombonad känsla.


Det gäller att hitta rätt balans så att stugmyset infinner sig men det ska samtidigt vara lättstädat för kommande hyresgäster.

Köksdel
Före / Efter

Sovrum
Sovrum med dubbelsäng bäddas, samt träram med hundspann, vas, skålar för smycken adderas på nattygsborden. Ny mörkläggningsgardin med stång monterades. Textiltavla med renmotiv, hjärttavla och trähorn bildar en fin treenighet över sängen. Nu hade vi skapat en mer ombonad miljö med hjälp av ett fåtal noga utvalda inredningsdetaljer. 

Sovrum
Före / Efter

Sovrum 2
Det andra sovrummet med två våningssängar bäddas med kuddar och pläd. Här fick stol och spegel i furu bytas ut till nya med ljus och vit färg i stället. Stolen fick en fäll för varm och skön sittning. Över skrivbordet fick matchande tavlor med budskap och vintermotiv samsas. Självklart ska det finnas diverse spel att trivas runt på semestern, så därför växte en mysig spelhörna fram på skrivbordet.

Nu var det bara att välkomna säsongens gäster till ett mer uppdaterat och ombonat boende med mycket mer stugmys 🏠⛷️❄️