Välplanerade kvadratmeter i Sörby

22.06.2022

Här frångår vi vårt (fritids) koncept med bestående styling och gör/utför den traditionella varianten. Här har vi en trivsam planlösning att jobba med, så det var bara att sätta igång! 

Vår första uppgift var att visa "vägen hem" till de saker som var vilse. T.ex. fick några lampor byta rum eller nya skärmar, någon togs bort helt. Vaser, skålar och ljuslyktor fick också nya platser.

Alla efterbilder i detta projekt är tagna av
Jack Bardhamre, Bostadsfotograf

Sovrum
Före / Efter

Sovrum
En herrbetjänt som fyller sin funktion flyttades från ett trångt hörn till vänster om sängen. Där fanns mer utrymme och det kändes naturligt att hänga av sig inför kvällen. Sängen bäddades med beiga textilier + en mörkare gosig filt att bre om sig med. De mörka tavlorna byttes ut mot ljusare med neutralare motiv.

Hall
Före / Efter

Hall
Stor grön växt fick ge en mysig hemkänsla att mötas av i hallen. 

Kök
Före / Efter

Kök
Datorn flyttades från köket till vardagsrummet med matplats. Det gamla kontorsbordet blev köksbord och fyra stolar adderades. Det ljusa härliga köket fick ännu mera ljus inredning med detaljer i materialet glas och träskärbrädor som stått undangömda i skåp och "äntligen" fick se dagens ljus!

En frukostfika dukades upp för att tydliggöra den mysiga hemkänslan av att bo där. Här adderade vi lite ljusare färger för att mjuka upp känslan & intryck så en hel del mörka detaljer fick ge plats åt nåt mer beiget.

Vardagsrum
Före / Efter

Vardagsrum
I vardagsrummet adderade vi några nya kuddar och filtar i ekobomull. Golv-vasen fick flytta upp på fönsterbrädan med gröna kvistar och bilda en treenighet där. Drinkvagnen laddades med mer bubbel och tillhörande glas.

– Nu är det så fint & hemtrevligt så jag knappt vill flytta längre, och så blev det.
Lägenhetsinnehavaren